Mr.Bricolage Blog – Вижте повече за нас, вашият дом и градина

Боядисване на стени – латекс, четки и материали

от Mr.Bricoblogger на 22 мар 2011, в Декорация, За дома

Със затоплянето на времето и по-дългия ден, отново се възвръща ентусиазма да превърнем дома си в най-уютното място на света. Ако през зимата сме имали идеи как да освежим жилището си, сега можем спокойно да започнем да ги прилагате на практика. И тъй като често се започва от смяна на цвета на стените, ето някои практични съвети, които ще помогнат за най-добрия избор:

  • Размер и светлина на помещението – както винаги започваме със самото помещение – колко е голямо и колко е осветено е от огромно значение, преди началото на боядисването. Тъмните цветове не са подходящи за малки и недостатъчно осветени помещения.
  • Избор на цвят – при избор на цвят е важно да се знае за какво ще се използва помещението. Може да прочетете и нашите съвети за значението на цветовете…

При нужда от съвет винаги може да се обърнете към консултаните в магазините на Mr.Bricolage – те могат да предложат най-удачен цвят, латекс, боя или друго, както и да смесят цвят изцяло по ваше желание.

  • Видове латекс и бои – когато решим да сменяме цвета на стените, може би ще се наложи да сменим и някои други цветове в помещението. Преди да пристъпим към пребоядисване, е добре да се огледаме за още неща, които трябва да бъдат пребоядисани и съответно с каква боя. Така е по-лесно да си купим всички нужни материали в желаната цветова гама.
  • Видове латекс – в магазините на Mr.Bricolage се намерат най-различни видове висококачествен латекс, който отговаря на най-съвременните изисквания за качество и сигурност. Може да изберем между бял или цветен,  латекс с различни ефекти – матов или сатенен. Според начина на експлоатация може да изберм латекс за сухи, влажни или дори външни помещения.
  • Декорации – освен използването на готов цветен латекс или тониране на бял латекс със специални оцветители за получаване на търсения цвят, може да използваме и различни техники за постигане на цветни или релефни ефекти. Чрез съчетаването на различни цветове латекс или специални мазилки за основа и с използването на специални мечета, шпакли, гъби и други – може да постигнем изключително интересни цветни и релефни ефекти, които да променят атмосфетара в помещението.
  • Нужни инструменти – трябва да сме сигурни, че освен достатъчно количество латекс сме купили и необходимите правилни инструменти. Това могат да бъдат различни видове контейнери за латекс, мечета, четки, шпакли и т.н., които се използват за нанасянето на различните видове латекс и бои върху различни повърхности.
  • Помощни материали - добре е да се запасим с найлони за покриване на пода или мебелите, хартиени ленти, гумени ръкавици, престилки и т.н. Така пребоядисването ще е хем приятно, хем няма да създава допълнителни главоболия свързани с почистването на петна от боя и други боклуци от пода или други повърхности. Добре е да вземем и ръкавици – особено при дамите, не е нужно са се жертва кожата на ръцете или така изстрадания маникюр.


:, , ,

1 Коментирай

Коментирай

Mr.Bricolage в twitter